Дослідження роботи системи очищення повітря цеху бавовняних виробів

Автор(и)

  • Petro Zinuch Institute of innovative education of Kyiv National University of Construction and Architecture, Ukraine
  • Olha Shuvaeva-Nechiporuk Відокремлений структурний підрозділ «Інститут інноваційної освіти Київського національного університету будівництва та архітектури», Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.32347/2409-2606.2018.25.52-57

Ключові слова:

очищення повітря, системи аспірації, бавовняне виробництво

Анотація

Були проведені дослідження існуючої системи аспірації та технологічного обладнання, що видаляє пил з повітря цеху бавовняних виробів. Розроблено науково-обґрунтований та високоефективний спосіб і підбір обладнання при реконструкції системи аспірації для знепилення повітря в цеху бавовняних виробів, показана необхідність заміни обладнання. Досліджено склад повітря робочої зони цеху бавовняних виробів. Для вимірювання концентрації пилу метод був вибраний з попереднього осадження. У цьому цеху вимірювання бавовняного пилу здійснювалося за допомогою аспиратора моделі 822. Для вимірювання дисперсії бавовняного пилу на робочому місці біля ткацької машини було взято декілька зразків зразків повітря. Виконана робота показала, що аналіз проблеми очищення повітря в системі аспірації цеху бавовняних виробів, властивостей пилу і застосованого обладнання свідчить про актуальність проблеми ефективного очищення повітря. Було вирішено питання з очищення повітря шляхом реконструкції існуючої системи аспірації і заміни на більш ефективне обладнання для очищення повітря цеху. Порівняння теоретичних і практичних результатів показало ефективне застосування фільтра з регенерацією зворотною продувкою. Обраний фільтр повністю поглинає волокнистий компонент бавовняного пилу, і його ефективність практично не знижується, коли змінюється вміст пилу в повітрі та коли змінюється повітряний потік.

Біографії авторів

Petro Zinuch, Institute of innovative education of Kyiv National University of Construction and Architecture

professor

Olha Shuvaeva-Nechiporuk, Відокремлений структурний підрозділ «Інститут інноваційної освіти Київського національного університету будівництва та архітектури»

викладач

Посилання

Zhuzhikov V.А. Filtrovanije. Chimija, 1980.

Shtokman Е.А. Ochistka vozducha. Izd-vo АSВ, 1999.

Gudim L.I., Zenkov V. F., Zharkov R. G., Charitonov А. N. “Promyshlennoe pyleulavlivalushchee оbоrudovaniе.” Bezopasnost zhiznedeiatelnosti, no.11, 2004.

Perepelkin K. Е. “Volokna i voloknistue material: put ot ХХ v ХХІ vek.” Vestnik SPGUTD, no.9, 2003.

Zharkov R. G. Issledovanie i razrabotka vusokoefektivnoi dvuchstupenchatoi ustanovki dlja system aspiracii I pnevmotransporta tekstilnoi promushlennosti. Diss. Abstract. Moscow State Textile University named after A.N. Kosygin, 2005.

Opalennia, ventyliatsiia ta kondytsionuvannia. DBN V.2.5-67:2013, Ukrarkhbudinform, 2013.

Klumenko А. P. Metodu i priboru dlia izmereniia kontsentratsii pyli. Chimiia, 1978.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-06-26

Як цитувати

Zinuch, P., & Shuvaeva-Nechiporuk, O. (2018). Дослідження роботи системи очищення повітря цеху бавовняних виробів. Вентиляція, освітлення та теплогазопостачання, (25), 52–57. https://doi.org/10.32347/2409-2606.2018.25.52-57

Номер

Розділ

Статті