Ймовірнісна блок-схема моделювання процесу пилоочищення газів в скруберах Вентурі - Dovhaliuk, Volodymyr; Kachan, Iryna (Вентиляція, освітлення та теплогазопостачання, 2016)
Процес знепилення газів в скруберах Вентурі представлений у вигляді сукупності шести елементарних умовно залежних подій. Останні на основі ймовірнісного методу моделювання гідродинамічних та масообмінних процесів використані для розроблення ймовірнісної блок-схеми пиловловлення, за допомогою якої отримана формула для визначення загальної ефективності очищення.