Вплив модифікації теплоносія триетаноламіновими ефірами жирних кислот на теплообмін - Malkin, Eduard; Gaba, Kristina (Вентиляція, освітлення та теплогазопостачання, 2016)
Проведено експериментальні та аналітичні дослідження теплофізичних властивостей водного розчину триетаноламінових ефірів жирних кислот. Визначено вплив зміни теплофізичних властивостей на теплообмін. Встановлено зростання кінематичної в’язкості, зменшення питомої теплоємності та коефіцієнту теплопровідності у порівнянні з водою. У нижній частині робочого діапазону температур систем теплопостачання встановлено незначне зменшення коефіцієнту тепловіддачі.