Аналіз гідродинамічних процесів при проходженні вихору через витяжний пристрій - Dovhaliuk, Volodymyr; Mileikovskyi, Viktor; Musaieva, Anna (Вентиляція, освітлення та теплогазопостачання, 2016)
Робота відкриває цикл робіт щодо енергетичного аналізу ефективності організації повітрообміну. Шляхом обчислювальної гідродинаміки було перевірено відоме припущення, що вся енергія турбулентних пульсацій залишається в приміщенні і не видаляється витяжною вентиляцією. Показано недостатню обґрунтованість припущення. Натомість обґрунтовано припущення, що вся енергія турбулентних вихорів, які потрапили у спектри всмоктування витяжних пристроїв, безповоротно видаляється з приміщення.