Уловлювання частинок бензолу в коксовому газі скруберами насадкового типу - Redko, Oleksandr; Chayka, Yurii; Burda, Yurii (Вентиляція, освітлення та теплогазопостачання, 2017)
У даній роботі розглянуті особливості вловлювання часток бензолу в коксовому газі скрубером насадкового типу. Були проаналізовані й оброблені експериментальні та теоретичні данні щодо залежності кількості часток від температури та тиску. Отримано рівняння регресії, яке дозволяє розрахувати ефективність уловлення часток бензолу залежно від температури та тиску.На підставі статистичного аналізу рівняння регресії експериментальних даних виявлено фактор, що найбільше впливає на ефективність уловлювання частинок бензолу. Цим фактором є температура. Точковий коефіцієнт еластичності для цього фактора перевищує три, а для інших факторів цей коефіцієнт значно менший за одиницю. Показано, що для інтенсифікації вловлювання необхідно максимально знижувати температуру перебігу процесу.За рівнянням регресії побудовано графік.