Аналіз дії кулонівської та відцентрової сил на частинку пилу в циклоні з прямоточними елементами - Dmytrochenkova, Ella (Вентиляція, освітлення та теплогазопостачання, 2016)
У статті представлена конструкція комбінованого прямоточного циклону, де поєднуються відцентровий і електронний механізми сепарації пилу. Наведені рівняння для розрахунку кулонівської та відцентрової сил, а також сили опору газового середовища. Проаналізована зміна величини сумарної сили в порівнянні з силою опору газового середовища в залежності від зміни швидкості порошинки. Зазначена залежність величин відцентрової на електричної сил залежно від відстані частинки від осі потоку.