Дослідження псевдозрідження полідисперсних бінарних систем у топках киплячого шару - Redko, Oleksandr; Pivnenko, Yurii (Вентиляція, освітлення та теплогазопостачання, 2017)
У даній роботі проаналізовані особливості псевдозрідження бінарних систем – деревні відходи – інертний матеріал. Проведені експериментальні й теоретичні дослідження гідродинаміки полідисперсних матеріалів. Виявлений вплив вмісту деревних відходів у шарі. У результаті обробки експериментальних даних отримано рівняння регресії для швидкості початку псевдозрідження за різного вмісту деревних відходів у киплячому шарі. Дослідження виявили, що збільшення вмісту відходів деревини в киплячому шарі погіршує якість шару. Це призводить до значного збільшення швидкості початку псевдозрідження. При малій швидкості можливе поступове осідання великих часток. Для усунення проблеми слід збільшити швидкість зріджуваного агенту. Визначено вміст деревного палива в киплячому шарі для стабілізації роботи топкового пристрою. Цей уміст має бути в межах 20...30 %.